lördag 3 maj 2014

Smarriga chocolate chip cookies

En del kakor kräver ingen närmare beskrivning. Chocolate chip cookies, det finns lika många recept som det finns kakor. Och de är lika goda varje gång.

Ett annat recept på chocoalate chip cookes finns här. Jag har använt vita chokladknappar i bägge recepten men det går självklart bra att använda vilken färg på chokladen som helst. 

Baka och jämför! Jag gillar båda :-)



Chocolate chip cookies
300 gram smör
2,5 dl brun farin
2 ägg
3 tsk vaniljsocker
2,25 dl socker
7,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 msk kako
200 gram choklad

Gör så här:
1. Smält smöret.
2. Vispa ihop brun farin, ägg och vaniljsocker.
3. Blanda i det smälta smöret och vispa ordentligt.
4. Blanda i resten av ingredienserna.
5. Fortsätt blanda tills smeten blir som en stor "fudgeboll", ganska seg och kolaaktig, då blandar du till sist i chokladen.
6. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut på plåtar klädda med bakplåtspapper.
7. Grädda i 175 grader i ca 10 minuter. Kakorna är fortfarande lite svällda när de är klara i ugnen men sjunker ihop när de väl kommer ut och får svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar