söndag 16 februari 2014

Schweizernötkaka

Den här goda kakan måste ni bara smaka. Butiken (och caféet) Smultrongården säger att det är en av de populäraste som de serverar och jag kan absolut förstå detta. Kakan är grymt god. Och mastig. En perfekt kaka att servera om man inte har en massa annat fikabröd eller som efterrätt till en god middag.



Schweizernötkaka

Botten
2 ägg
3 dl socker
100 gram malda hasselnötter
0.5 dl mjöl
50 gram smör

Gör så här: 
1. Vispa ägg och socker
2. Blanda i nötter, mjöl och smält smör
3. Häll i springform eller vanlig form med bakplåtspapper i
4. Grädda i ca 25-30 minuter i 175 grader

Garnering
200 gram schweizernötchoklad
0.75 dl mjölk
1 klick smör

Gör så här: 
1. Smält choklad, mjölk och en klick smör på låg värme
2. Bred blandningen över galan då den svalnat
3. Servera med grädde eller vaniljglass

Kakan kommer troligtvis att spricka och gå sönder i kanterna, men det gör absolut ingenting. Utseendet är inte allt :-)

Receptet kommer från Smultrongården

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar